Legoland

Legolands historie

Legoland er i dag en stor kæde af store forlystelsesparker, hvor LEGO klodsen er i centrum for alle parkens oplevelser. Selve parken er ejet af Merlin Entertainments.

Den første Legoland park åbnede i Billund i 1968. På daværende tidspunkt blev parken bygget af LEGO ligesom parken var ejet af LEGO.

Parken rummede en stor udstilling med huse og bylandskaber lavet af LEGO og der var togbaner med kørende tog og søer med sejlende skibe. Senere blev parken udvidet med den berømte trafikskole, hvor børn kunne køre ufarligt rundt i små biler på en række sammenhængende veje. Parken blev også udvidet med en indianerlejr og et dukketeater.

Parkens succes og det faktum at LEGO efterhånden blev et verdensberømt brand, medførte at interessen for parken blev større og større. Det var medvirkende til at der blev bygget nye Legoland parker i andre byer overalt i verden. Således er der i dag parker i:

I begyndelsen af 2000-tallet oplevede LEGO koncernen en krise, der truede hele eksistensen af virksomheden. I den forbindelse valgte man at sælge Legoland parkerne til Merlin Entertainments Group. LEGO har dog stadig en stor ejerandel i parkerne, da Kirkbi, der er LEGOs holdingselskab, er medejer af Merlin Entertainments Group. Kirk-familien, der ejer LEGO, købte således ved denne lejlighed 30 % af aktierne i Merlin Entertainments.

Parkering ved Legoland

Holder du ferie i Billund i vores Bed and Breakfast, vil vi helt klart anbefale en besøg i Legoland parken. Der er ca. tre kilometer fra vores Bed and Breakfast og hen til parkens hovedindgang. Legoland tilbyder betalt parkering umiddelbart ved siden af hovedindgangen. Afhængigt af hvor længe du skal være i parken, kan du muligvis også finde gratis parkering i centrum af Billund, og vælge at gå knap en kilometer hen til parken, så du sparer omkostningerne til parkering. Der findes for eksempel gratis parkering i op til tre timer ved Billund Centret, og der er gratis parkering med ubegrænset tid ved flere af byens indkøbsmuligheder. Tjek selv op på reglerne for parkering, da der i de senere år er ændret på reglerne flere steder i byen.