LEGO House

LEGO House i børnenes hovedstad

Billund kalder sig ”Børnenes Hovedstad”, og de mener det tilsyneladende alvorligt. For midt i Billund, hvor det gamle rådhus stod, har LEGO opført et stort oplevelsescenter LEGO house. Det er tegnet af den verdensberømte Bjarke Ingels, og det har været helt fantastisk for os at følge byggeriet.
Det er blevet til et kæmpe legehus – eller man kan sige et superlegehus.
Huset kaldes også ”Home of the Brick”. Det var her i Billund, LEGO klodsen blev opfundet, og eventyret startede.
Vi elsker at gå over i LEGO house, se på den smukke arkitektur og masser af sjove og kreative LEGO aktiviteter for LEGO fans i alle aldre (og en dejlig cafe).
Bjarke Ingels er jo en verdensstjerne, og her i Billund har han i den grad udfoldet sit talent. Og har I tid, kære gæster, mens I opholder jer i vores hus, ja så gå endelig på besøg i LEGO house. Det er en spændende oplevelse.

Hvad er LEGO House?

LEGO House er et aktivt muesum, forstået på den måde, at der er en masse historiske oplevelser med LEGO klodsen i centrum - men næsten alle oplevelser og udstillinger giver mulighed for en eller anden form for aktivitet.

Selve huset er hele 12.000 m2, og der er  hele 25 millioner LEGO klodser i huset.

LEGO House er opført blot ganske få meter fra hvor hele LEGO historien startede. 

Zoner i LEGO House

LEGO House er inddelt i forskellige zoner. Der er en rød, grøn, gul og blå zone indenfor, og det er ret nemt at se hvilken zone man befinder sig i - og hvordan man kommer til en af de andre zoner.

Du kan se mere om de forskellige zoner, og hvad der aktuelt er af oplevelser i hver zone på LEGO House hjemmesiden:

Masterpiece Gallery

Masterpiece Gallery er en spændende og kreativ udstilling. Der er en række kreative kunstnere, der bruger LEGO klodsen til at fremstille kunstværker, og disse bliver så udstillet på Masterpiece Gallery, så alle de besøgende ui huset kan se de fantastiske muligheder, der er for at lave kunstværker med LEGO klodsen.

De værker der bliver vist frem, er udvalgt af LEGO House, og de vil typisk blive udstillet i en begrænset periode, hvorefter de bliver udskiftet med andre kreative kunstværker. Således vil der altså være mulighede for at få nye oplevelser hver gang du besøger LEGO House.

LEGO Museum

LEGOs officielle historie museum hedder History Collection.

Hvis du allerede har læst om LEGOs historie, ved du måske at det hele startede for tre generationer siden, og at det startede som en lille tømrer virksomhed blot ganske få meter fra der hvor LEGO House ligger i dag. Du kan stå ved LEGO House og se over til det hus hvor LEGO startede som virksomhed.

I LEGO museet kan du opleve hundredevis af de mest berømte LEGO sæt - og du vil formentlig kunne finde netop den æske eller model, som du byggede i din barndom. Det er en helt speciel oplevelse, og det bringer altid minder frem.

I LEGO museet går du langs en tidslinje, og du kan således få et godt indtryk af hvordan LEGO legetøjet har udviklet sig gennem årene. LEGO modellerne opleves sammen med en række historiske tv indslag om LEGO, samt interviews med LEGO designere og små dokumentarerer i biografen.

Klik her for at se mere om History Collection.